Facebook

Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa już od 200 zł
14 dni na zwrot
Gwarancja Bezpieczeństwa
25 lat doświadczenia

NASZ WSPANIAŁY MÓZG - Jean Carper (oprawa miękka)

9788361524595

Cena sprzedaży:18,00 zł brutto

Cena detaliczna: 29,90 zł

Wydawnictwo Vesper

Więcej informacji

wydawnictwoVesper
Rok wydania2010
AutorJean Carper
TłumaczenieDubiski Stanisław
Ilość stron312
format155x230mm
oprawamiękka
EAN9788361524595

Opis

Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami. Mózg jest naszym najważniejszym narządem, siedzibą naszego „Ja”, naszej inteligencji i osobowości. Nic w naszym życiu nie jest tak ważne i niezbędne jak prawidłowo działający mózg. Od jego funkcjonowania zależy nasz sukces życiowy i zadowolenie z życia. Książka opisuje wyniki najnowszych badań nie tylko nad znanymi od dawna środkami wpływającymi na pracę mózgu, jak kofeina i cukier, ale także nad takimi, które stały się przedmiotem zainteresowania dopiero niedawno, np. fosfatydyloseryna i substancje zawarte w liściach miłorzębu (Gingko biloba). Autorka rozpatruje problem wpływu witamin na regulację samopoczucia i poprawę poznawczych funkcji mózgu. Nigdy nie jest za wcześnie ani za późno, aby przystąpić do poprawy fizjologii naszego mózgu, zwiększenia jego wydajności i kontynuowania optymalnych czynności intelektualnych i emocjonalnych. Ta książka mówi nam, jak i dlaczego musimy zacząć od zaraz!„Twierdzenie, że odpowiednie pożywienie i zawarte w nim substancje działające na układ nerwowy mogą polepszyć funkcje intelektualne, pomagać w koncentracji umysłowej, zmniejszać stres, regulować czynności sensomotoryczne, utrzymywać wysoki poziom motywacji, przyspieszać czas reakcji, a nawet – być może – zapobiec starzeniu się mózgu, nie jest już tylko przedmiotem rozważań teoretycznych. Neurofizjologia odżywiania znajduje się jeszcze w swym początkowym stadium rozwoju, ale już teraz może się poszczycić ciekawymi osiągnięciami”. – „Psychology Today” Jean Carper jest amerykańską publicystką, zajmującą się popularyzacją badań naukowych na temat żywności i żywienia. Opublikowała liczne artykuły i książki z tej dziedziny, zrealizowała nagradzane reportaże medyczne dla sieci CNN.

Opinie

Ocena 
2017-05-07

Polecam!!!!!!

Bardzo polecam. Ciekawe informacje na temat profilaktyki przeciw udarom i chorobom po 55 roku życia.

    Napisz swoją opinię!

    Napisz opinię

    NASZ WSPANIAŁY MÓZG - Jean Carper (oprawa miękka)

    NASZ WSPANIAŁY MÓZG - Jean Carper (oprawa miękka)

    Produkty powiązane

    Product successfully added to the product comparison!