Jak to zrobić w kuchni? - James Peterson (Oprawa twarda) - Powystawowa
search
  • Jak to zrobić w kuchni? - James Peterson (Oprawa twarda) - Powystawowa

Jak to zrobić w kuchni? - James Peterson (Oprawa twarda) - Powystawowa

Wydawnictwo: Vesper
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 432
EAN: 9788377312728
Stan: Używane
Cena detaliczna: 59,90 zł
15,00 zł

Książki poekspozycyjne!

Egzemplarze poekspozycyjne są pełnowartościowe, mogą jednak nosić ślady magazynowania i użytkowania (pożółkłe strony, drobne uszkodzenia mechaniczne okładek, zabrudzenia itp.)

Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie


„Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).
Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie – takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać – ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł – począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską”.
–    James Peterson

Opis

Wydawnictwo
Vesper
Autor
James Peterson
Rok wydania
2017
Tłumaczenie
Ewa Helińska
Ilość stron
432
format
164x219 mm
oprawa
twarda
EAN
9788377312728
Używane

W naszym sklepie oferujemy metody płatności:

  • Płatność przy odbiorze,
  • Tpay,
  • BLIK,
  • Przelew tradycyjny.

Płatności obsługiwane są przez:

Oferowane przez nas metody wysyłek obejmują:

  • Odbiór osobisty w sklepie (za darmo, Adres odbioru:ul. Gdyńska 30A, 62-004 Czerwonak),
  • Paczkomaty InPost (11,00zł brutto),
  • Poczta Polska odbiór w punkcie (11,50zł brutto),
  • Kurier 48 (12,00zł brutto),
  • Kurier InPost (13,00zł brutto),
  • Kurier UPS (25,00zł brutto).

Darmowa wysyłka jest możliwa przy zakupach powyżej 200zł.

Komentarze

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Jak to zrobić w kuchni? - James Peterson (Oprawa twarda) - Powystawowa

Książki poekspozycyjne!

Egzemplarze poekspozycyjne są pełnowartościowe, mogą jednak nosić ślady magazynowania i użytkowania (pożółkłe strony, drobne uszkodzenia mechaniczne okładek, zabrudzenia itp.)

Napisz swoją opinię