Facebook

Wysyłka w 24h
Darmowa dostawa już od 200 zł
14 dni na zwrot
Gwarancja Bezpieczeństwa
25 lat doświadczenia

Jak to zrobić w kuchni? - James Peterson (Oprawa twarda)

9788377312728

Cena sprzedaży:36,00 zł brutto

Cena detaliczna: 59,90 zł

Wydawnictwo Vesper

Więcej informacji

wydawnictwoVesper
Rok wydania2017
AutorJames Peterson
TłumaczenieEwa Helińska
Ilość stron432
format164x219 mm
oprawatwarda
EAN9788377312728

Opis


„Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).
Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie – takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać – ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł – począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską”.
–    James Peterson

Opinie

Napisz opinię

Jak to zrobić w kuchni? - James Peterson (Oprawa twarda)

Jak to zrobić w kuchni? - James Peterson (Oprawa twarda)

Product successfully added to the product comparison!